Haarrecycling

Schultheis Coiffures is lid van Green Circle Salons: wat houdt dat in?

Bij Schultheis Coiffures doen we al jaren er alles aan duurzaam en milieuvriendelijk te werken. We gebruiken groene stroom van onze eigen zonnepanelen en verlichten de salon met energiezuinige led-spotjes. In ons assortiment haarverzorgingsproducten zitten al jaren een aantal milieuvriendelijke merken van de hoogste kwaliteit: Loveli en O’right. Allebei ook voor thuisgebruik te koop. Vanaf 2023 zetten we een spannende, nieuwe én vooral vernieuwende stap in het belang van het milieu, waar we behoorlijk trots op zijn! We gaan al ons afval uit de salon recyclen; ook uw afgeknipte haar!

Goed voor het milieu: onze zeeën schoonhouden met afgeknipt haar
Ja, u leest het goed: haar recyclen. Dat doen we overigens niet zelf maar via de internationale organisatie Green Circle Salons, waar Schultheis Coiffures sinds eind 2022 bij is aangesloten. Als eerste salon in Haarlem en samen met een aantal andere groene salons in Nederland, werken we mee aan het doel van Green Circle Salons om de schoonheids- en kappersbranche klimaatneutraal te maken. Een flinke uitdaging, want wereldwijd produceert onze sector maar liefst bijna 440 kilo afval per minuut*. Per individueel salon zou het gaan om gemiddeld 350 kilo afval en 15 ton C02 per jaar. Dat genoeg salons hun impact op het milieu graag willen verkleinen, blijkt uit de snelle groei van Green Circle Salons. We zijn inmiddels met meer dan 16.000 leden. And counting!

Een beter milieu waar u zelf niets voor hoeft te doen!
Maar goed, hoe werkt het precies, wat kunt u verwachten? Voor onze klanten verandert er niets, behalve dan dat we natuurlijk hopen dat u voortaan met een nóg beter gevoel onze salon verlaat. Met een perfect kapsel én in de prettige wetenschap dat uw afgeknipte haar door ons naar Green Circle Salons wordt gestuurd. Daar wordt het gerecycled om er bioplastics van te maken. Of verzameld en verwerkt in grote kettingen van haar die in zee worden gelegd om olievlekken te absorberen. Eenvoudig geniaal! Achterin onze salon staan voortaan kartonnen bakken van Green Circle Salon. Daarin verzamelen we gescheiden al het afgeknipte haar, restjes verf, tubes, gebruikt folie en (plastic) verpakkingen.

Een investering die we als kapsalon met ons hart en ons hoofd doen
Ons lidmaatschap van Green Circle Salons is zeker niet gratis en het gescheiden inzamelen en opsturen kost ons ook tijd, maar dit is een investering die we met ons hart en ons hoofd maken. Ons streven als Schultheis Coiffures is volledig klimaatneutraal te gaan werken, zonder concessies te hoeven doen aan kwaliteit. Dat lukt door aansluiting bij Green Circle Salons.

Groen knippen en kappen: vraag ons ernaar!
Wil je meer weten over onze samenwerking met Green Circle Salons om groen te knippen en te kappen? Vraag ons ernaar!

*Bron: Green Circle Salons